top of page

URBAN MOSAIC

In het project Urban Mosaic van de Utrecht Jazz Archipel en vocalist Henk Kraaijeveld komen jazz, poëzie en visual art samen, met de stad als inspiratiebron in haar aantrekkelijkheid en schaduwzijden. Het publiek reist met ons mee langs ongekende mogelijkheden en cultuurfricties tot nachtfeesten en hittestress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze ode aan diversiteit brengen we samen met een gevarieerde groep dichters, illustrator/animator Mirjam Debets en lichtontwerper Misha Pipercic. Elke uitvoering is uniek, omdat steeds een of twee dichters aanwezig zijn om hun poëzie live, samen met het ensemble, te laten klinken. Regisseur Annechien Koerselman smeedt dit alles tot een mooi betekenisvol geheel. Urban Mosaic beleeft in het voorjaar van 2024 zijn première in TivoliVredenburg en tourt daarna door het hele land. 

 

Greep uit de dichters: Kader Abdolah (1954), Kees Adolfsen (1962), Jasper Albinus (1997), Hanneke van Eijken (1981), Lucas Kloosterboer (1995), Martin Rombouts (1992), Yentl van Stokkum (1991), Mia You (1980), Martje Wijers (1986)

 

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

urban
mosaic

bottom of page