top of page

wie 
zijn 
wij?

Photo: Peter Casell

‘Het geheel is meer dan de som der delen’, geldt voor de Utrecht Jazz Archipel. Negen wijd en zijd gelauwerde Utrechtse jazzmusici en -componisten, elk met veel noten op hun zang, spelen elkaars composities virtuoos en energiek samen. En ze betrekken het publiek spelenderwijs mee in hun akkoordenverhalen. “Het ultieme is als we met zijn allen opgaan in de sfeer, groove of solo en alles samenvalt”, vat saxofonist Ad Colen treffend samen. En het klopt: de unieke Utrechtse jazzsound grift zich in ieders geheugen.

Naast het spelen van eigen werk gaat Utrecht Jazz Archipel ook inspirerende samenwerkingen aan om hun muzikale horizon te verbreden. Dat gebeurde tijdens het Ujazz festival 2017 & 2018 waarbij Martin Fondsen respectievelijk Jasper van ’t Hof (beide Boy Edgar prijs winnaars) met Utrecht Jazz Archipel optraden. Zo ook bij het concert waarbij de muziek van Gijs Hendriks centraal stond en het concert waarbij jong talent werd opgezocht, in de samenwerking met de groep Solin (o.a. Roosmarijn Tuenter).

 

Line-Up:

Dion Nijland (bass)

Lida Brouskari (piano)

Mees Siderius (drums)

Jessie Brevé (alt sax / bas klarinet)

Ad Colen (tenor sax / bariton)

Kees Adolfsen (trombone)

Gerben Klein Willink (trumpet)

Dion Nijland (Contrabas): "Ik vind het fantastisch om deel van uit te maken van dit Utrechtse collectief waarin de muzikale krachten worden gebundeld van een groep originele muzikanten."

Gerben Klein Willink (Trompet) “Ik zag al jaren op verschillende podia echt te gekke Utrechtse jazz muzikanten optreden en het leek mij een feest om in een grote groep te spelen waarin deze unieke personen samen spelen.

De Utrechtse Jazz Archipel bestaat uit de saxofonisten Ad Colen, Jessie Breve; trompettist Gerben Klein Willink; trombonist Kees Adolfsen; drummer Mees Siderius; bassist Dion Nijland en pianist Lida Brouskari.


 

bottom of page